Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Condens 2000 su sıcaklığıni sabit tutamıyor
#1
Bosh condens 2000 kombimiz banyo suyunu 40° dereceye ayarladigimizda suyu yaklaşık 55-60° ye kadar ısıtıyor sonra hemen ateşlemeyi kesiyor su sıcaklığı düşüyor sonra tekrar ateşliyor ve aynı işlem devam ediyor.
Kalorifer su sıcaklığında ise sıcaklığı 60° ye ayarlıyoruz suyu 64° kadar ısıtıyor ve yanmayı birakiuor,  fakat su sıcaklığı yaklaşık 1 dk içinde 35° ye dusuyor , ve tekrar ateşliyor. Suyun çok kısa sürede 35° ye düşmesi ve kombinin bu sıcaklığa kadar Ateşleme yapmamasindaki sıkıntı nedir , arızanın kaynağı ne olabilir
Ara
Cevapla
#2
Sıcak suda yaşadığınız problem muhtemelen yüksek gaz ayarı ve ntc sensörden kaynaklanıyor olabilir. Kalorifer sistemi 60 dereceye ayarladığınız da 64 de kapatması normaldir. Fakat 1 dk içinde 35 dereceye düşmesi normal değil. Bu sorunun kaynağı sürkülasyon problemi var veya sıcak suda yaşadığınız problemde olduğu gibi gaz ayarı çok yüksel olabilir. Bu yüzden de pompa yetiştiremiyor. Yani hızlı bir ısınma gerçekleşiyor ama tesisata daha ısı yeterli gitmediği için cihaz ısıyı yakalayıp kapatıyor. ve pompa çalışmaya devam ettiği için tesisattan soğuk suyu çekince hızlı bir ısı düşüşü yaşanıyor.
Ara
Cevapla
#3
1dakikada devreye giriyor 60 dereceye ayarladim kombimi cabuk dusuyor 1dakika sonra atesliyo
Ara
Cevapla
#4
Cihazınızda bir sıkıntı var. Daha detaylı bilgi verirseniz daha iyi yardımcı oluruz. Örneğin cihaz ateşlemeye geçinde ısı derecesi hızlı bir şekilde yükseliyor mu.
Ara
Cevapla
#5
Kullandığımız Bosch comfort zwc 28-3 mfa p23 model kombide de benzer sorunumuz var. Şöyle ki sıcak su ayarını en düşüğe ayarlıyorum. Ya da 40 dereceye ayarlıyorum. Ancak sıcak su açıldığında su sıcaklığı hızla yükseliyor. Gösterge 60 , 65 derecelere çıkıyor. Suya El değmiyor. Ayar düğmesini hareket ettirip kademesine baktığımda 40 derece yazıyor. Neden olabilir nasıl çözebiliriz. Teşekkürler.
Ara
Cevapla
#6
(20-10-2017, Saat: 23:54)Nuri Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Kullandığımız Bosch comfort zwc 28-3 mfa p23 model kombide de benzer sorunumuz var. Şöyle ki sıcak su ayarını en düşüğe ayarlıyorum. Ya da 40 dereceye ayarlıyorum. Ancak sıcak su açıldığında su sıcaklığı hızla yükseliyor. Gösterge 60 , 65 derecelere çıkıyor. Suya El değmiyor.  Ayar düğmesini hareket ettirip kademesine baktığımda 40 derece yazıyor. Neden olabilir nasıl çözebiliriz.  Teşekkürler.

Gaz ayarı ile sorun çözülebilir. Bundan önce NTC sensör kontrol edilmeli ve kart kontrolü yapılmalıdır.
Ara
Cevapla


Hızlı Menü:


Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi